Filmajanlo: Bølgen (The wave)

Bølgen

Augusztus vegen kijott az altalunk annyira vart film, a Bølgen! Angolul The wave, szerintem magyarul is A hullam lehet a cime, mar ha nem mennek el a kreativnak szant, de altalaban kinosan bena cimek fele. Akcio-drama-thriller az Imdb szerint, szerintem leginkabb katasztrofa film.

A Bølgen a vilagorokseget kepezo Geiranger fjordnal jatszodik, ami lelegzetelallitoan gyonyoru, hatalmas, meredek hegyek magasodnak a viz fole. A film azt mutatja be, hogy mi tortenik akkor, ha egy hatalmas darab szikla leszakad es egy nyolcvan meter magas hullamot indit el. (Ahogyan a filmben, a valosagban is folyamatosan figyelik a hegyeket es riasztast rendelnek el, ha barmi elvaltozast eszlelnek. Korabban mar tortent hasonlo eset, de nyugalom, teljesen biztonsagos a hely.)

A tortenet kozpontjaban egy olyan csalad all, amiben az apa geologus, az anya pedig a fjordnal levo hotelben dolgozik. Reszleteket nem arulok el, de van bonyodalom es izgulnivalo boven, engem teljesen odalancolt a szekhez a film. Izgalmas tortenet, gyonyoru kepek, talalo zene, szerintem siman megallna a helyet az alomgyarban is.

Egyebkent szuper latni azokat a helyeket, ahol mi is jartunk, a 4 meter szeles kilatot, ahol kepeket keszitettunk, a teraszt, ahol ebedeltunk, pontosan azt a turkiz biciklit, amit mindig lefenykepezek, mert olyan cuki.

Remelem Magyarorszagon, (avagy skandinavian kivul) is bemutatjak a filmet es meg tudjatok nezni ti is! Miattam mi is angol felirattal neztuk, mert 2-3 fele dialektust beszelnek a hivatalos nyelv mellett es igen nehez oket megerteni ilyen gyors tempoban, ugyhogy ha esetleg szinkronnal jonne ki, akkor is az eredeti nyelvet ajanlom, felirattal, az passzol igazan a filmhez.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s